Loading
Wonkun Jun Expo

WONKUN JUN

The Rhythm of Repetition

(21.10 — 25.11.2018)

INFO

In deze solo-expositie heeft Wonkun Jun gekozen voor een overzicht van en verdieping in zijn oeuvre. Tegelijkertijd is het een gelegenheid voor Wonkun om terug te kijken en te zien of er een speciale reden is voor coëxistentie en de relatie tussen hem en zijn werken en het effect ervan op de toekomstige samenleving en generaties.

Via zijn werk spreekt Wonkun Jun over het herhalingsproces van het aanbrengen en afvegen van lagen overlappende verf als een nederige en zachte daad.

Plechtig, niet minachtend noch kritisch, noch hardop schreeuwend tegen de maatschappij, probeert hij zichzelf aan een niet-bevooroordeelde, neutrale kant te houden om naar de dingen te kijken. Hij vermijdt bloemig penseelwerk, nieuw materiaal, nieuwe mode en glamour of andere externe looks.

Hiervoor zijn verschillende vormen van resectie vereist. Hij heeft nooit compromissen gesloten met de verf om picturale elementen prachtig te versieren als toeval. Ook moest hij in de mogelijkheid zijn om te bemiddelen in conflicten met de harmonie van verf. Hij modereert de basisvormende elementen met slechts vier kleuren: rood, geel, blauw en groen in een minimalistische stijl. Het concept van vereenvoudiging gaat niet alleen over de uitdrukking op de drager maar is nauw verbonden met de materialen.

Het valt niet te ontkennen dat als de reikwijdte van het werk verbreed wordt door externe elementen benadrukt wordt hoe het werk visueel wordt waargenomen.