Loading

Exposanten

Nico Van Dijck

4 sept '15 — 11 okt '15

Nico Van Dijck dwingt zijn kunst tot eenvoud. Hij werkt met beelden uit zijn persoonlijk verleden of kiest voor objecten uit interesse voor hun vorm en connotatie. Dit resulteert in een uiterst eigenzinnige iconografie. Hij tracht deze objecten op een soms naïeve, maar eerlijke en simpele manier weer te geven, met een lijnvoering geïnspireerd op Matisse.

Jef Gysen

16 okt '15 — 28 nov '15

neon guppy beta kempvis gourami clownvis zwaarddrager plecostomus tetra regenboogforel piranha blauwe haai congozalm maanvis kegelvlekje sluierstaart koningsvis cichlide black molly platty zoenvis spookglasvis keizersvis annemoonvis doktersvis dioden poetsvis koraalduivel koffervis

MdSt — Raw Edges

4 dec '15 — 24 jan '16

Raw Edges is het jongste project van MdSt waarin aan de hand van monumentale tekeningen en getekende poëtische pareltjes, naast een groot aantal sculpturale voorwerpen met gebruiksfunctie, een persoonlijke reflectie over de leefomgeving wordt weergegeven. Zonder enige franje en met een uitgepuurde sobere lijnvoering worden ogenschijnlijk eenvoudige beelden toonbeelden van beklijvende ruimtelijkheid. ‘Raw Edge’ betracht direct en puur te verbeelden.

Robert De Keersmaecker

29 jan '16 — 13 mrt '16

HIER, DAAR, NU… Robert De keersmaecker maakt schilderijen. Zonder veel uitleg, er is geen verhaal of verduidelijking over wat, hoe of waarom. Het werk is vaak klein, onopvallend, er is aandacht voor details, voor zowel de voor of achterkant van de dingen. Uit zijn fotografische notities van onze chaotische wereld, gebruikt Robert De keersmaecker stukjes, schijnbaar ordinaire verschijnselen, die door hem terug samengesteld worden met verf, toets na toets, tot iets dat herkenbaar is. Als een oefening in tolerantie, een oefening in opnieuw kijken naar datgene wat we maar half gezien hebben.

Rosa verloop

18 mrt '16 — 1 mei '16

Het lichaam en hoe dit kwetsbaar kan zijn, vormt het centrale thema in het oeuvre van Rosa Verloop. Ze maakt ons met haar werk opnieuw gevoelig voor de diepmenselijke verlangens, die over heel de wereld gelijk zijn. De nylonobjecten kunnen portretten zijn maar ook herkenbare vormen zoals armen, benen, borsten en geslachtsdelen. Ze doet er ons naar kijken en bij stilstaan, en laat haar werk bewust open voor diverse interpretaties. Voor sommigen angstaanjagend en afschuwelijk, voor anderen juist aaibaar en aandoenlijk. Ze zet ons aan het denken en haalt onze herinneringen naar boven. Ook de materialen die de kunstenaar gebruikt, weerspiegelen die dubbelzinnigheid van de menselijke ervaring. Rosa rijgt haar sculpturen aan elkaar met nylon, kopspelden, garen en een zachte vulling. Haar werkt balanceert op de grens van sculptuur en schouwspel. Sinds 2013 maakt Rosa voorstellingen met levensgrote theaterpoppen, internationaal op theaterfestivals.

Neutrovenus

6 mei '16 — 12 jun '16

F-Line is een samenstel van plastic sculpturen in combinatie met lichtarmaturen om struisvogeleieren op te schroeven. De diverse objecten zijn gemaakt naar aanleiding van de realisatie van een interieur-opdracht die in het teken stond van een ruildeal voor kunststof- materialen. Centraal in de Gallery-Store plaatst Vansant een grote tafel waarop de onderdelen van de objecten kunnen worden aangepast. Daarbij nodigt hij ook Ton Van Schalkwijk en Joris Vermeulen uit, om mee in te spelen op de voorlopige situatie. De tentoonstelling die hieruit ontstaat krijgt de titel NEUTROVENUS for no one.

Erika Cotteleer

1 sept '16 — 25 sept '16

Erika Cotteleer maakt direct en figuratief werk met (kleur)potlood, stift, Inkt en acrylverf op papier en canvas. Uitdrukkingen, houdingen en gedachten van passerende vrouwenhoofden en -lichamen zijn haar inspiratie tijdens het dagelijks tekenen en schilderen. Ze gebruikt de, soms, surreële en pure lijfelijkheid om ongemakkelijke seksuele poses, absurditeit en ongecensureerde, schaamteloze vrouwelijkheid te tekenen.

Ingrid Heslenfeld

28 sept '16 — 09 okt '16

Put inspiratie uit haar dagelijkse leefomgeving. Vooral toevallige combinaties van materialen spreken haar aan. Ze wil in haar werk een sfeer van volmaakte ONvolmaaktheid overbrengen. Haar installaties/stillevens bestaan uit herkenbare vormen van keramiek gecombineerd met doorleefde materialen.